Knutsel tip voor een regenachtige middag: shampoo flessen versieren

0
shampoo

Heb je nog lege plastic flessen in huis? Gooi ze niet zomaar weg! Je kunt ze juist gebruiken voor leuke knutselprojecten. Als je verschillende formaten en vormen bewaart, heb je de perfecte basis voor allerlei creatieve kunstwerken. Je kunt er bijvoorbeeld  een leuke en handige plantenbak mee maken (inclusief hangers). Lijkt je dat ook wel een leuke knutseltip voor een regenachtige dag? Lees dan verder!

Benodigdheden

Haal eerst alle benodigdheden in huis. Je hebt lege kerastase shampoo flessen nodig (maar andere plastic flessen werken ook), acrylverf in zwarte en witte kleuren, Tipp-Ex of een dikke zwarte stift, een schuurspons, een schaar, wat touw, en als je van plan bent om plantenhangers te maken, dan heb je ook plantjes en potgrond nodig. Begin niet voordat je deze spullen bij elkaar hebt!

Voorbereiding

Spoel eerst die lege shampoo flessen goed af zodat ze schoon zijn en geen vuil of restjes shampoo meer bevatten. Vervolgens kun je ze op de hoogte knippen die jij wilt. Als je van plan bent om hier plantenhangers van te maken, is het verstandig om de flessen wat hoger te knippen. Waarom? Op die manier hebben de planten genoeg ruimte voor hun wortels om te groeien.

Verf de flessen

Nu gaan we aan het leuke deel beginnen: het verven van de flessen. Neem een schuurspons en breng acrylverf aan op de flessen. Je kunt kiezen tussen zwart en wit, maar er zijn nog talloze andere kleuren. Welke vind jij leuk? Dep de verf op de flessen. Op die manier krijg je ook echt een gelijkmatig resultaat. Laat de verf goed drogen voordat je verder gaat. Mocht je lekker snel door willen naar de volgende stap, dan kun jij bijvoorbeeld een föhn gebruiken om het drogen te versnellen.

Wees creatief met de versieringen

Nu is het tijd om lekker creatief te zijn! Gebruik de inkepingen die vaak op shampooflessen te vinden zijn als inspiratie voor je ontwerpen. Je kunt Tipp-Ex gebruiken voor een wit, korrelig effect, of een dikke zwarte stift om gedurfde patronen te tekenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van etnische prints? Laat je fantasie de vrije loop en maak unieke ontwerpen op elke fles.

Ophangsysteem

Wil je een ophangsysteem voor je plantenhangers? Dat is eenvoudig te maken. Maak twee kleine gaatjes in de fles, ongeveer 1,5 cm vanaf de rand. Rijg een stuk touw door de gaatjes en knoop het aan de binnenkant van de fles vast zodat het stevig zit. Nu is je plantenhanger gereed om te vullen met potgrond en planten. Succes!

 

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *